12 NOIEMBRIE: Luminile solidaritatii se aprind si in estul tarii, Campania Un Milion de Stele ajunge si in Iasi

CARITAS IASI: Un Milion de Stele, editia 2017, 12.11.2017, ora 19:00

ORGANIZATOR: CARITAS IASI
INTERVALUL ORAR: INCEPAND CU ORA 19:00

Centrul Diecezan Caritas Iași, organizează duminică, 12 noiembrie 2017, ora 19.00, cea de-a XI a ediție a campaniei de solidaritate și strângere de fonduri UN MILION DE STELE

Acțiunea va avea loc în Aula „Anton Durcovici” din Catedrala Romano -Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină ” Iași.

Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate, ne-am asociat încă din anul 2009 acțiunilor similare din Caritas Europa, cu scopul de a sensibiliza credincioșii și cetățenii și de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.
Prin acest eveniment dorim să dăm curs și inițiativei lansată de Sfântul Părinte papa Francisc de a celebra Ziua mondială a săracilor, stabilită pentru duminică, 19 noiembrie 2017.

Sub titlul ”Să nu iubim cu vorba ci cu fapta”, suveranul pontif amintește creștinilor și tuturor oamenilor de bunăvoință faptul că „nu avem voie să ne gândim la cei săraci numai ca destinatari ai unei practici bune de voluntariat care trebuie făcută o dată pe săptămână, sau cu atât mai puţin de gesturi ocazionale de bunăvoinţă pentru a pune conştiinţa în pace. Dacă vrem să-l întâlnim realmente pe Cristos, este necesar să-i atingem trupul în trupul rănit al săracilor, ca o comparaţie cu împărtăşirea sacramentală primită în Euharistie. De aceea, suntem chemaţi să întindem mâna către cei săraci, să-i întâlnim, să-i privim în ochi, să-i îmbrăţişăm, pentru a-i face să simtă căldura iubirii care frânge cercul singurătăţii. Mâna lor întinsă spre noi este şi o invitaţie de a ieşi din certitudinile şi comodităţile noastre şi să recunoaştem valoarea pe care o constituie sărăcia în ea însăşi.” (Din Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru Prima Zi Mondială a Săracilor, rostit la 14 iunie 2017)

Anul acesta, la Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul Domeniului Copii, Tineri și Familii își mobilizează toate eforturile pentru a aduce o rază de soare în viața beneficiarilor din cadrul acestui domeniu. Fie că este vorba de familii aflate la marginea societății, copii care visează la o copilărie mai bună sau tineri care au nevoie de o mână întinsă spre viitor. Gestul aprinderii unei lumânări, înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi organizat și un stand cu obiecte expuse spre vânzare, realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la trei programe Caritas, respectiv Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Centrul de Plasament „Sf. Iosif” și Centrul de Resurse pentru Familii.

Sumele colectate vor fi destinate beneficiarilor domeniului Copii, Tineri și Familii.

În aceeași zi evenimentul ”Un milion de stele” se va desfășura încă în 9 comunități în care se vor colecta fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu: Iugani- Biserica ” Sfânta Fecioară Maria, Regină”, Mircești-Parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria, Răchiteni-Biserica „Sf. Anton de Padova”, Pîrgărești-Biserica Sf. Mihail din Satu-Nou, Săbăoani-Biserica Sf. Mihail Arhanghelul, Huși-Parohia Sf. Anton, Oțeleni-Parohia Sf. Ana, Faraoani-Parohia Sf. Mihail Valea Mare, și Suceava-Biserica ”Sf. Ioan Nepomuk.

Acțiunea face parte din proiectul „Dezvoltarea și promovarea spiritului social-caritativ în regiunea NE a României” finanțat de SC Conex Distribution S.A prin care ne propunem să promovăm și să dezvoltăm spiritul social-caritativ în 10 comunități din regiunea NE prin organizarea unei campanii de sensibilizare, cu privire la persoanele aflate în dificultate socială și prin dezvoltarea, menținerea și motivarea unei rețele de voluntariat.

Partenerii media al campaniei sunt TVR Iași și Radio România Iași

Dumincă, 12 noiembrie 2017, vom aprinde o stea pentru susținerea celor nevoiași. Și dumneavoastră sunteți una din milioanele de stele care pot susține un destin. Vă așteptăm să ne fiți alături!