Concluziile workshopului „Solidaritatea intre Generatii”

Caritas Romania, alaturi de SOS Satele Copiilor a incheiat ieri, 18 decembrie, seria de evenimente dedicate temelor imbatranirii active si solidaritatii intre generatii. In cadrul unui workshop antrenant, cu o atmosfera relaxata si in spiritual sarbatorilor de iarna, peste 60 de participanti, seniori si tineri, au expus pareri, solutii si au tras concluzii in ceea ce priveste promovarea si sustinerea solidaritatii intre generatii. Reprezentanti ai sectorului non-guvernamental din cadrul fundatiilor Equilibre, 4Change, Caritas Bucuresti au vorbit participantilor despre cadrul social si cultural in ceea ce priveste crearea unei punti intre generatii. Seniorii din cadrul cluburilor Generatii, Slatineanu si Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan si tinerii din cadrul SOS Satele Copiilor au cantat colinde impreuna, au facut schimb de experienta, intrand in spiritul Craciunului si dizolvand barierele varstei.

In cadrul workshopului a fost lansata si prima brosura ce ofera sfaturi celor interesati de un stil de viata sanatos, activ si frumos indiferent de varsta – „Mereu Tanar – Cum sa ramai activ, sanatos si frumos!”. Brosura poate fi descarcata de pe site-ul www.caritas.org.ro sau comandata in format tiparit prin apelare la numarul de telefon 0733313960.

Caritas Romania, incheie astfel campania de sustinere a Anului Imbatranirii Active si a Solidaritatii intre Generatii – „Mereu tanar! Activ indiferent de varsta!” si proiectul „Punti intre Generatii” care a facut posibila comunicarea intre seniori si tineri prin sesiuni de intalnire, schimb de experienta si activitati socio-culturale. Site-ul campaniei derulate de Caritas Romania, www.mereutanar.com, ramane in continuare activ si va anunta noi evenimente dedicate seniorilor activi si numai, si in 2013.