IMPREUNA LUMINAM VIATA CELOR AFLATI IN NEVOIE – UN MILION DE STELE 2012 –

Vineri, 12 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata din nou de candelele solidaritatii. Ajuns la cea de-a patra editie, evenimentul Un Milion de Stele realizat de organizatiile Caritas din toata tara, aduce in atentia publicului situatia precara in care traiesc multi dintre semenii nostri si indeamna la coeziune si solidaritate cu cei aflati in nevoie.

La ora 18:00, in 28 de localitati din Romania se vor aprinde simultan in locuri publice un milion de candele de catre cei care vor sa sustina o persoana nevoiasa: un copil cu nevoi speciale, o persoana varstnica singura sau o familie care traieste sub pragul saraciei absolute. De asemenea, toti cei invitati vor putea sa ofere si o donatie la fata locului.

In 2012, Un Milion de Stele reprezinta vocea celor nevoiasi care vor sa gasesca solutii la problemele pe care le intampina si sa depasesca situatia de criza. Este un apel la ajutor pe care il adreseaza societatii si un semnal de alarma pentru autoritati. Raspunsurile constau in diversificarea si crestrea numarului de servicii sociale si medicale in comunitatile rurale si in orasele mici, in sustinerea si dezvoltarea serviciilor de ingrijire la domiciliu pentru persoanele nedeplasabile, in crearea de oportunitati de includere pe piata muncii a parintilor fara loc de munca, in alternative educationale si participare activa a copiilor cu nevoi speciale.

In cele cateva ore, cei prezenti la eveniment vor asista la un spectacol emotionant de lumina, la mesaje din partea reprezentantilor Bisericii Catolice, ai autoritatiilor locale si ai societatii civile, dar si la momente artistice special pregatite pentru cel mai amplu gest de solidriate din Romania.

Informatii despre eveniment, harta localitatilor participante in 2012, materiale de prezentare si o galerie de fotografii pot fi accesate pe site-ul www.unmiliondestele.ro

***
Daca editia 2011, prin puterea solidaritatii a reusit sa stranga in doar cateva ore peste 20.000 de sustinatori si fonduri in valoare de 46.465 de RON, editia 2012 pune accentul pe puterea exemplului cetatenilor responsabili si isi propune sa scoata in evidenta faptul ca impreuna suntem mai puternici pentru cei care au nevoie de noi. Mesajul evenimentului se adreseaza societatii civile, presei romanesti dar si autoritatilor si atrage atentia asupra efectelor saraciei cu care se confrunta milioane de oameni din Romania.

In 2011, fondurile stranse au fost directionate catre 300 de familii sarace din Romania care au beneficiat de pachete de alimente de Craciun si de asistenta sociala din partea organizatiilor Caritas Romania.