Mobilitate pentru experti din Romania si Republica Moldova

Ca urmare a succesului primei runde lansata in anul 2014, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania – FOND lanseaza cea de-a doua runda destinata expertilor din societatea civila din cele doua tari.

Runda a II-a a Fondului de Mobilitate este implementata de FOND cu sprjinul financiar al Ministerului roman al Afacerilor Externe, prin programul Romaniei de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa si Asia Centrala.

Obiectivul general Fondului de Mobilitate consta in transferul bilateral de experiente, cunostinte, bune practici intre Romania si Republica Moldova, imbunatatirea dialogului dintre cele doua tari, stimularea implicarii organizatiilor societatii civile in procesul de formulare al politicilor publice, dezvoltarea de proiecte comune si actiuni in parteneriat care sa raspunda obiectivelor de integrare ale R. Moldova in Uniunea Europeana, precum si obiectivelor Romaniei in contextul politicii de cooperare pentru dezvoltare.

Sunt incurajate actiuni ce raspund prioritatilor strategice ale Romaniei in contextul asistentei pentru dezvoltare. In primul rand vor fi sprijinite activitati din sfera tranzitiei spre democratie: reconstructia statului, guvernanta democratica, reforma administrativa, sprijinul pentru societatea civila, dezvoltare locala si comunitara, integrarea europeana si accesarea fondurilor de pre-aderare, mass-media; rezolvarea conflictelor. De asemenea pot fi sustinute si activitati ale societatii civile din domeniile mediu, educatie si sanatate.

– pentru mobilitatile individuale: participarea la conferinte si seminarii, intalniri de lucru si de coordonare, activitati de mentorat, consultanta si formare ale caror beneficiari sunt organizatii ale societatii civile sau comunitatea, sub conditia ca aplicantii sa fie implicati ca persoane resursa si ca pentru aceste activitati expertii nu beneficiaza de onorarii de consultanta din partea organizatorilor sau a unei terte parti.

Vor fi sustinute actiuni cu efect de multiplicare si replicare, cu rezultate cu impact pe termen mediu si lung. Se vor finanta cu precadere acele activitati care au obiective concrete, transfer de expertiza, lucru pe proiecte concrete, training sau producerea unor rapoarte si studii. 

Aplicatiile se primesc la adresa office@fondromania.org.

Informatiile detaliate privind procedura de obtinere a finantarii,formularele de aplicatie, calendarul se gasesc in documentele disponibile pe site-ul FOND – www.fondromania.org.