Parteneri

Partenerii nostri ne sustin activitatiile si campaniile sociae pe care le cream cu dedicare pentru cele mai vulnerabile grupuri sociale: familii aflate in nevoie, copii si tineri, varstnici si comunitati afectate de dezastre naturale. Le multumim pentru tot sprijinul acordat!

Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti este o asociatie neguvernamentala, de intrajutorare mutuala si protectie sociala pentru persoanele varstnice, avand in prezent peste 43.000 de membri. Misiunea Asociatiei C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiara, materiala si sociala a membrilor sai, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent si de calitate. De asemenea, asociatia promoveaza imbatranirea activa si incurajeaza participarea varstnicilor in societate ca detinatori de drepturi, cetateni si consumatori, imbatranirea intr-o mai buna stare de sanatate fizica si mentala, posibilitatea de a lucra pentru o perioada mai lunga cu mai multe facilitati de formare si conditii de munca adaptate lor, si de a se bucura de o viata demna.

Centrul Sun Plaza din Bucuresti, a gazduit primul flashmob intergenerational din Romania, cu ocazia zilei internationale a persoanelor varstnice – 1.10.2016. Sun Plaza este un centru comercial din București, deschis la data de 25 februarie 2010. Este cel mai mare proiect de mall din București și a fost dezvoltat în urma unei investiții de 200 de milioane de euro. Având o suprafață închiriabilă de 80.000 de metri pătrați, Sun Plaza este cel mai mare mall din țară, depășind centre comerciale precum AFI Palace Cotroceni sau Băneasa Shopping City. Centrul comercial găzduiește peste 130 de magazine, printre care Cora, Leroy Merlin, Flanco.

edelweissTalentatii coregrafi din cadrul Clubului de Dans Edelweiss au lucrat intens la coregrafia pentru primul flashmob intergenerational din Romania, cu ocazia zilei internationale a persoanelor varstnice – 1.10.2016. Acestia au lucrat cu voluntari tineri si seniori pentru a transmite un mesaj frumos: exista solidaritate intre generatii, iar seniorii si tinerii sunt cetateni activi la puterea a treia. Clubul de Dans Edelweiss Center încurajează practicarea dansului la orice vârstă (de la nou născuți la seniori), ajutând la îmbunătățirea sănătății, eliberarea stresului cotidian, menținerea unei vieți active într-un mod plăcut pe muzică de la ritmurile lente și eleganța valsului până la veselia și exuberanța dansurilor latino. Dansul ajută totodată la dezvoltarea comunicării și unește prietenii, fiind practicat și de copii pentru a crește încrederea de sine și a se simți integrați într-un grup.

Oratoriul Leonardo Murialdo are voluntari din cadrul unităţilor de studiu, voluntari care participă la sesiuni de formare şi educaţie, conform legislaţiei şi cerinţelor actuale. Tinerii voluntari din cadrul fundatiei au participat la flashmobul intergenerational „Seniorii si tinerii sunt cetateni activi la puterea a treia”. Alaturi de seniori au creat un moment artistic inedit si au depasit barierele varstei.

sigla-crrFiliala de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti ofer[ servicii sociale grupurilor vulnerabile: asistenta umanitara de urgenta; interventii in situatii de urgenta; activitati socio – medicale, educatie pentru sanatate; acordarea primului ajutor medical de baza, formare in acordarea primului ajutor; activitati socio – educative in domeniul dreptului international umanitar; Serviciul socio- medical Ambulanta Crucii Rosii(AMBU – CR). Alaturi de noi, in organizarea primului flashmob intergenerational din Romania au fost si voluntari tineri de la Crucea Rosie – Filiala Sector 5.

Confederatia Caritas Romania este membra in urmatoarele retele: