Proiect pilot – „Viata si munca In Olanda. Informeaza-te complet, angajeaza-te corect!”

In data de 12  noiembrie 2015, ora 11.00, la Centrul Infoeuropa a avut loc o sesiune de informare a proiectului „Viata si munca In Olanda. Informeaza-te complet, angajeaza-te corect!”. Informarea In gasirea unui loc de munca, mai ales In strainatate, este cruciala pentru integrarea In comunitatea de destinatie, cat si pentru evitarea pericolelor legate de contracte de lucru nefavorabile sau chiar de exploatarea prin munca.

Aceasta sesiune de informare a fost organizata de Caritas Romania in parteneriat cu Ambasada Olandei, iar In cadrul acesteia au fost diseminate informatii si materialele referitoare la sistemul de munca din Olanda, si pasii practici ce trebuie urmati pentru a evita situatiile de exploatare prin munca.

Sesiunea de informare a fost organizata in cadrul unui Proiect pilot privind mobilitatea fortei de munca, demarat si finantat de Guvernul olandez si implementat de Ambasada Olandei in Romania in parteneriat cu Confederatia Caritas Romania. Proiectul este finantat de Guvernul Olandei, pentru o durata de doi ani, Incepand cu luna octombrie 2014. Proiecte similare sunt implementate si in Bulgaria si Polonia, in cadrul retelei privind mobilitatea fortei de munca.

Autoritatile si institutiile publice, organizatiile neguvernamentale, sindicatele si patronatele, recrutorii privati sunt invitate sa utilizeze aceste materiale si sa promoveze si canalele de informare online: