SenioriNet, de la retea informala la Federatia Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu din Romania

Reprezentantii membrilor retelei SenioriNet, impreuna cu Comitetul de Coordonare s-au intalnit in perioada 16 – 18 martie 2016, la Sumuleu Ciuc, pentru a decide formalizarea SenioriNet– reţea ONG de servicii dedicate vârstnicilor.

In cadrul intalnirii a fost realizata o analiza a contextului politic si agenda publică privind furnizarea si finanțarea sistemului de servicii adresate vârstnicilor, precum si provocarile cu care se confrunta membrii retelei in furnizarea serviciilor destinate varstnicilor.

De asemenea, membrii prezenti la intalnire au stabilit viziunea, misiunea si valorile federatiei, au definit profilului și categoriilor noi de membri, precum si planul de actiune pe termen scurt.

Misiunea Federatiei SenioriNet este de a contribui ca actor strategic si reprezentantiv la dezvoltarea unui sistem unitar, sustenabil si accesibil de servicii integrate dedicate tuturor varstnicilor.

Viziunea SenioriNet este: “Toti varstnicii au acces garantat, in fiecare comunitate, la servicii integrate, de calitate, si adaptate nevoilor lor.“

Valorile SenioriNet sunt:

  • Respect pentru persoana varstnica;
  • Professionalism in furnizarea serviciilor;
  • Transparenta in luarea deciziilor si actiunilor;
  • Solidaritate in lucrul cu beneficiarii.

In perioada urmatoare va fi demarat procesul de elaborare a statutului federatiei, stabilirea responsabilitatilor membrilor si procedura de comunicare oficială de aderare a membrilor la noua structura juridică SenioiNet. De asemenea, va fi stabilita Adunarea Generala a SenioriNet, precum si procedura de convocare a acesteia. 

seniorinet_CCR2 seniorinet_CCR1