„Serviciile Sociale… încotro? Viziune asupra sustenabilității financiare a serviciilor sociale în România”

conffinala_img2

Confederația Caritas România împreună cu partenerii săi din Norvegia și România au plăcerea de a vă invita la conferința cu tema „Serviciile Sociale… încotro? Viziune asupra sustenabilității financiare a serviciilor sociale în România”. Evenimentul marchează finalizarea proiectului "ONG-uri mai puternice împreună! Lobby si advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-uri în accesarea fondurilor publice pentru funizarea de servicii sociale " și va avea loc la București, Hotel Marshal Garden, Calea Dorobanților, nr. 50 B, sector 1, pe 18 noiembrie 2015, ora 9:00.

Proiectul a fost co-finanțat prin Fondul ONG / Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) și implementat în cadrul Componentei 5 „Dezvoltarea capacității ONG-urilor. Rețele și Coaliții” cu scopul de a încuraja participarea ONGurilor la elaborarea și influentarea unei politici publice de finanțare a serviciilor sociale și la crearea unui cadru sustenabil de furnizare a serviciilor sociale din România.

Conferința se bucură de o participare la nivel național și internațional și va oferi oportunitatea de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului. Agenda evenimentului include o discutie cu privire la documentul de politică publică pentru finanțarea serviciilor sociale în România elaborat de către experții din cadrul proiectului pe baza concluziilor unei ample campanii naționale de consultare și pe analiza documentelor naționale și europene. Propunerea de politică publică este fundamentată pe experiența directă în furnizarea de servicii sociale a unui număr de 249 de reprezentanți ai ONGurilor și 111 reprezentanți ai autorităților publice locale și poate constitui un document de analiză și referință util în luarea deciziilor pentru dezvoltarea politicilor în domeniul serviciilor sociale. De asemenea, evenimentul oferă cadrul pentru o dezbatere asupra stadiului actual de organizare și funcționare a serviciilor sociale în România și a modului în care acestea sunt finanțate. 

Sunt invitați să participe E.S. Msgr. Muankembe Baudouin Însărcinatul cu Afaceri a.i.Nunțiatura Apostolică a Sfîntului Scaun în România, Dna Tove Bruvik Westberg – Ambasadorul Norvegiei la București, Ministrul Municii, reprezentantul Serviciului Social al orașului Oslo, secretarul general al Caritas Europa, experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai autorităților publice de la nivel central și local, ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale precum și ai asociațiilor de profesioniști în domeniul social.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail fondong@caritas.org.ro sau la numerele de telefon: 021 230 40 13 sau 0729 812 494, persoană de contact: Maria Crângaşu, Responsabil comunicare proiect „ONG-uri mai puternice împreună!”