Un milion de stele – 2016

Un Milion de Stele, 2016 – Candelele Solidarității se aprind în 34 de localități din România

Harta evenimentului „Un Milion de Stele”, valabila pentru editia 2016 a campaniei:

Pe 18 Noiembrie – Campania „Un Milion de Stele” va continua în alte 8 localități din centrul țării

Caritas Blaj vă invită vineri, 18 noiembrie 2016, ora 17 la un gest de solidaritate faţă de cei vârstnici, cei săraci sau bolnavi, familii cu mulţi copii. Tot ceea ce trebuie să faceţi, este să veniţi la evenimentul nostru „Un milion de stele”, să aprindeţi o candelă şi să lasaţi o donaţie pentru aceste persoane nevoiaşe.

Caritas Blaj vă aşteaptă la eveniment, în următoarele localități:

1. Blaj, pe esplanada Catedralei Greco-Catolice „Sfânta Treime”;
2. Mediaş, în faţa Bisericii Greco-Catolice din cartierul Vitro;
3. Braşov, Piaţa Sfatului;
4. Târnăveni, Parcarea din faţa magazinului Profi;
5. Teiuş, Parcul Crucii luminoase;
6. Cetatea de Baltă, Grota Lourdes;
7. Cenade, Troiţa Eroilor;
8. Bucerdea Grânoasă, în faţa Primăriei;

La Sibiu Caritas Blaj organizează cu o săptămână mai devreme, în data de 11 noiembrie 2016 la ora 17 în faţa Bisericii Greco-Catolice din strada Cristian.

Centrul de comunicare Caritas Blaj – 9.11.2016

Preluare: http://caritas-blaj.ro/?un-milion-de-stele-2016%2C420

13 Noiembrie: Campania „Un Milion de Stele” continua și în zona Moldovei

Centrul Diecezan Caritas Iaşi organizează, duminică, 13 noiembrie 2016, începând cu ora 19.00, campania „Un milion de stele”. Acţiunea va avea loc în curtea catedralei romano-catolice „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Prin organizarea acestei acţiuni de solidaritate, ne-am asociat încă din anul 2009 acţiunilor similare din Europa, cu scopul de a sensibiliza cetăţenii şi de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie şi care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spaţiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin intermediul Domeniului Copii, Tineri, Familii, îşi mobilizează toate eforturile pentru a aduce o rază de soare în viaţa beneficiarilor din cadrul acestui domeniu. Fie că este vorba de familii aflate la marginea societăţii, copii care visează la o copilărie mai bună sau tineri care au nevoie de o mână întinsă spre viitor. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună

Beneficiarii, voluntarii şi personalul de la trei programe Caritas, respectiv Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineri „Don Bosco”, Centrul de Plasament „Sfântul Iosif” şi Centrul de Resurse pentru Familii, au realizat obiecte „handmade” care vor fi destinate unei campanii de strângere de fonduri. Duminică, 13 noiembrie, vom aprinde o stea pentru comunitatea ieşeană. Şi dumneavoastră sunteţi una dintre milioanele de stele care pot susţine un destin.

De asemenea, campania de sensibilizare şi de solidaritate cu cei aflaţi în nevoie se organizează în aceeaşi zi (13 noiembrie 2016) şi în alte şase localităţi:

1. Iugani – în curtea bisericii „Sfânta Fecioară Maria, Regină”: ora 18

2. Hălăuceşti – în curtea bisericii „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”: ora 18

3. Huşi – în curtea bisericii „Sfântul Anton de Padova”: ora 18.30

4. Pârgăreşti – în curtea bisericii „Sfântul Mihail”

5. Oneşti – în curtea sanctuarului „Fericitul Ieremia”: ora 19.30

6. Săbăoani – în curtea bisericii „Sfântul Mihail”: ora 18

Fondurile obţinute în cadrul campaniei în aceste şase localităţi, vor fi direcţionate către Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, care asigură în peste 15 comunităţi asistenţă socială şi îngrijiri medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

Fondurile obţinute la Iaşi sunt pentru copii, tineri şi familii în dificultate.

Vă aşteptăm să aprindem împreună o lumină pentru comunitatea noastră!

Pr. Egidiu Condac

Preluare: http://www.caritas-iasi.ro/index.php/noutati/item/412-centrul-diecezan-caritas-iasi-organizeaza-campania-un-milion-de-stele

Mulțumim susținătorilor care au aprins Candelele Solidarității în primele 21 de localități

In 21 localitati, candelele solidaritatii s-au aprins Vineri, 14 Octombrie 2016. La Un Milion de Stele, editia 2016, au participat peste 5000 de persoane, iar până acum s-au strâns în total 42.244 de lei pentru persoanele care se confrunta zilnic cu saracia extrema si excluziunea sociala! Vă mulțumim!

Petroșani | 2.741 lei, 450 participanti, Sîngeorgiu de Mureș | 1.642 lei, 150 participanti, Tîrgu Mureș | 8.116 lei, 755 participanti, Sîngeorgiu de Pădure | 1.373 lei, 200 participanti, Sovata | 5.501 lei, 400 participanti, Odorheiu Secuiesc | 3.984 lei, 598 participanti, Cristuru Secuiesc | 1.265 lei, 180 participanti, Miercurea Ciuc | 4.495 lei, 676 participanti, Cîrța | 920 lei, 135 participanti, Gheorgheni | 1.832 lei, 250 participanti, Joseni | 3.163 lei, 550 participanti, Sfântu Gheorghe | 1.746 lei, 450 participanti, Brețcu | 1.361 lei, 170 participanti, Ditrău | 1.265 lei, Remetea | 1.380 lei, 200 participanti, Toplița | 1.460 lei, 150 participanti, Satu Mare, Carei, Sighetu Marmatiei, Baia Mare.

Puteti vedea o impresionanta galerie de imagini – Un Milion de Stele, 2016 – AICI

14 Octombrie, 2016: În primele 21 de localități se aprind Candelele Solidarității

Cea de-a saptea editie a evenimentului Un Milion de Stele are loc si in acest an pentru a aprinde speranta comunitatilor aflate in dificultate. Incepand cu 14.10.2016, in 21 localitati se vor aprinde candelele solidaritatii, iar cetatenii sunt rugati sa sustina si in acest an cauza persoanelor nevoiase care se confrunta cu saracia si excluziunea sociala.

O galerie cu imagini din timpul editiei in 2015 poate fi vizualizata AICI si mai jos.

Editia 2015, desfasurata in 54 de localitato, a promovat si Campania DA Servicii Sociale, prin care Confederatia Caritas Romania si partenerii sai au solicitat Guvernului Romaniei sa crească bugetul disponibil la nivel central pentru servicii sociale cu 0,3% pe an din PIB pana în 2020. Mesajul campaniei a ajuns la 3.856.507 de cetateni si au fost obținute 21.208 semnaturi ale petitiei DA Servicii Sociale.

Sa aratam că nu suntem indiferenti fata de soarta semenilor nostri! Impreună putem ajuta și acum. Vineri, 14 octombrie intre orele 18 și 20 vă invitam să participati la eveniment in mai multe localitati:

• Miercurea Ciuc în Piața Libertății;
  • Gheorgheni în fața Casei de Cultură;
  • Odorheiu Secuiesc în Piața Dávid Ferenc (parcul din cart. Beclean);
  • Cristuru Secuiesc în Centru;
  • Sfântu Gheorghe în Piața Libertății (de la ora 19);
  • Breţcu în Centru;
  • Tîrgu-Mureș în Piața Teatrului;
  • Sângeorgiu de Mureș în Piața Sfântu Gheorghe;
  • Sovata în parcul Petőfi Sándor;
  • Sângeorgiu de Pădure în fața Casei de Cultură;
  • Cârța în Centru;
  • Remetea în Piața Cseres Tibor;
  • Ditrău în Piața Jakab Antal;
  • Joseni în Piața Millenium (de la ora 17);
  • Toplița pe esplanada Casei de Cultură;
  • Petroșani în Centrul Civic.
  • Satu Mare – Aleea Coposu
  • Carei – Monumentul Ostasului Roman