Un milion de stele – 2017

*** Pe harta Un Milion de Stele, editia 2017, se vor adauga, pana la finalul lunii Noiembrie, noi localitati in care se va desfasura evenimentul. Ramaneti alaturi de noi pentru detalii! Va multumim!***

In perioada 13 Octombrie – 20 Octombrie 2017, organizatiile Caritas Alba Iulia, Caritas Satu-Mare si Caritas Blaj au organizat in peste 30 de localitati din tara, evenimentul Un Milion de Stele, aprinzand Candelele Solidaritatii pentru persoanele aflate in dificultate. Mai jos, va invitam sa vedeti imagini din timpul evenimentului:

CENTRUL ROMANIEI SE VA LUMINA VINERI, 13 OCTOMBRIE 2017 IN URMATOARELE LOCALITATI:

ORGANIZATOR: CARITAS ALBA IULIA
INTERVALUL ORAR: 18:00-20:00

Este deja o tradiţie ca în fiecare an organizația noastră realizează cel mai amplu gest de solidaritate: Evenimentul Un milion de stele pentru nevoiași. Acțiunea constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Oferim oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie.

Anul trecut evenimentul a fost organizat în 16 de localități cu participarea a peste 5.300 de persoane, și au fost donate 42.294 de lei, din care am ajutat peste 600 de familii și vârstnici nevoiașe cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului. Va multumim!

Misiunea noastră este de a sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Prin această acțiune puteți să fiți alături de noi în munca de caritate.

• Petroșani în Centrul Civic
• Tîrgu Mureș în Piața Teatrului
• Sfântu Gheorghe în Piața Libertății
• Miercurea Ciuc în Piața Libertății
• Toplița pe esplanada Casei de Cultură
• Sovata în centru
• Sângeorgiu de Mureș în Piața Sfântu Gheorghe
• Sângeorgiu de Pădure în fața Casei de Cultură
• Cârța în centru
• Odorheiu Secuiesc în Piața Dávid Ferenc
• Cristuru Secuiesc în centru
• Gheorgheni în fața Casei de Cultură
• Remetea în Piața Cseres Tibor
• Ditrău în Piața Jakab Antal
• Joseni în Grupul Şcolar „Sövér Elek”
• Tîrgu Secuiesc în centru, P-ţa Gábor Áron
• Brețcu în biserica romano-catolică

17 OCTOMBRIE 2017 – „Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei”. ORADENII SE ALATURA EVENIMENTULUI UN MILION DE STELE!

ORGANIZATOR: CARITAS EPARHIAL ORADEA SI CARITAS CATOLICA ORADEA
INTERVALUL ORAR: 18:00-20:00
LOCUL DE DESFASURARE: Oradea, Piata Unirii
Fii alături de cei care au nevoie de tine!
Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, Asociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea organizează evenimenul „Un milion de stele 2017” Alături de cei săraci în cadrul proiectului „Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei” finanțat de către Consiliul Județean prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.
Vino și aprinde o lumânare pentru cei nevoiași.

CARITAS BLAJ: Un Milion de Stele, editia 2017, 19-20 Octombrie 2017, ora 18:00

ORGANIZATOR: CARITAS MITROPOLITAN BLAJ
INTERVALUL ORAR: INCEPAND CU ORA 18:00

Mesajul Parintelui Nicolae Anusca, Director General Caritas Blaj

Discipolilor care îi cereau lui Isus să-i învețe să se roage El a răspuns cu cuvintele săracilor care se adresează unicului Tată în care toți se recunosc ca frați. „Tatăl nostru” este o rugăciune care se exprimă la plural: pâinea care se cere este „a noastră”, și asta comportă împărtășire, participare și responsabilitate comună. În această rugăciune toți recunoaștem exigența de a depăși orice formă de egoism pentru a avea acces la bucuria primirii reciproce.” (Papa Francisc, Discurs 1 octombrie 2017)

Dragii mei, iubitori de solidaritate şi caritate

Vă invit să participăm cu toţii la a XII-a ediţie a acţiunii Un milion de stele organizată de Caritas Mitropolitan Blaj în acest an în data de 19 octombrie ora 18.00 la Târnăveni iar în celelalte locații în 20 octombrie ora 18:00.

Evenimentul se va desfăşura în localităţile unde Caritas este o prezenţă constantă prin operele sale de caritate oferind servicii de asistenţă socială.

1. Blaj – Esplanada din faţa Catedralei „Sfânta Treime”
2. Braşov – Biserica Greco-Catolică „Sfântul Petru”, Str. Zizinului, Nr. 24A
3. Bucerdea Grânoasă – în faţa Primăriei, Str. Ioan Maiorescu, nr. 82
4. Cenade – la monumentul eroilor din localitate
5. Cetatea de Baltă – Piaţa Centrală
6. Mediaş – parcarea din faţa Bisericii Greco-Catolice, de lângă TransGaz, Str. Sticlei, Nr. 4
7. Teiuş – Parcul Crucii luminoase
8. Târnăveni – Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, Strada Republicii Nr. 32 – 19 Octombrie

Suntem chemaţi în această zi să aprindem o candelă şi să participăm prin acţiunea şi contribuţia noastră la ameliorarea condiţiilor de viaţă a copiilor cu probleme sociale şi cu dizabilităţi.

Vocaţia de creştini şi de cetăţeni activi comportă, aşa cum ne învaţă Sfântul Părinte Papa Francisc, participare concretă, împărtăşire cu cei aflaţi în suferinţă şi nevoi, precum şi o responsabilitate comună faţă de viaţa socială şi de condiţiile precare ale celor mai vulnerabili dintre semenii noştri.

Aprinzând o candelă, aprindem speranţa unei vieţi mai bune pentru cei mai necăjiţi copii şi rostind împreună rugăciunea „Tatăl nostru” depăşim spaţiul îngust al egoismului şi gustăm din bucuria comuniunii fraterne.

Se aprind din nou „Un Milion de Stele”, in Satu Mare si in Sighetu Marmatiei

ORGANIZATOR: CARITAS SATU MARE
INTERVALUL ORAR: INCEPAND CU ORA 17:00

În data de 20 octombrie, vineri, de la ora 17 se aprind din nou candelele solidarității la Satu Mare și Sighet.

În data de 20 octombrie, vineri, de la ora 17 se aprind din nou candelele solidarității la Satu Mare și la Sighetu Marmației, în cadrul acțiunii de solidaritate intitulată: „Un Milion de Stele”. La Satu Mare evenimentul va avea loc la Turnul Pompierilor. Noua locație a fost aleasă în așa fel încât să sprijine mesajul acțiunii din acest an.

Scopul evenimentului este atragerea atenției asupra faptului căt de important este să avem grijă unii de alții, să ne oferim sprijin reciproc. De-a lungul vieții, oricare dintre noi poate să ajungă în situații dificile, din care nu putem ieși fără ajutorul semenilor noștri. De aceea, trebuie să avem grijă de cei din jurul nostru, trebuie să observăm de la primele semne că semenul nostru are nevoie de ajutor, și să-l sprijinim în măsura posibilităților noastre. Să veghem asupra comunității noastre, precum veghează Turnul Pompierilor asupra orașului – astfel sună mesajul acțiunii.

La Sighetu Marmației candelele se vor aprinde în Parcul Central în semn de solidaritate pentru persoanele care au nevoie de îngrijire.

Prin donațiile oferite pentru candelele disponibile la fața locului, cei prezenți sprijină serviciile sociale ale Caritas.

Echipa Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare îi invită pe locuitorii celor orașe să participe în număr cât mai mare la acțiunea „Un Milion de Stele” ediția 2017, dovedind și astfel că trăim într-o comunitate solidă în care putem conta unii pe alții!