Partenerii noștri intern
Mișcarea Kolping are o tradiție de peste 150 de ani în România. Ea poartă numele fondatorului ei, preotul german Adolph Kolping (1813 – 1865), care a promovat ideea de asociere a tinerilor ca răspuns la problemele generate de revoluţia industrială.
Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România (KOR) a fost înființată la Timișoara, în anul 1994. Din 1997 până în 2015 sediul KOR a fost în Brașov, iar din ianuarie 2016 este din nou la Timișoara.
KOR deține două Centre de Formare Profesională în Brașov și Caransebeș, cu o infrastructură modernă formată din hotel-școală, pensiune-școală, săli de curs, restaurant și bucătărie pentru exersarea a deprinderilor practice.
Pagina web: http://www.kolping.ro
Confederația Caritas România colaborează cu organizația Kolping România în cadrul proiectului FOCUS.
Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca. De 25 de ani, prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, derulăm programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilităti şi alte grupuri vulnerabile. 1200 de voluntari se implică în mod constant pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă, fără distincţie de etnie, religie, sex sau apartenenţă politică.
Pagina web: http://www.maltez.ro/
Confederația Caritas România colaborează cu Serviciul de Ajutor Maltez în România în cadrul proiectului FOCUS.
Organizația „Acțiunea Catolică România” este implicată în activități cu caracter spiritual, formativ, caritativ, cultural și recreativ, precum și educație și formare integrală, voluntariat, participare la rețele de organizații naționale și internaționale care promovează demnitatea persoanei umane, valoarea vieții, familia.
Pagina web: http://www.actiuneacatolica.ro
Confederația Caritas România colaborează cu Acțiunea Catolică în cadrul proiectului FOCUS.
FONSS si-a asumat ca misiune implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale.
Federatia este formata in acest moment din 37 de organizatii neguvernamentale, persoane juridice de drept roman, implicate in furnizare de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile, cu activitate recunoscuta in domeniul lor.
Pagina web: https://fonss.ro/
Confederația Caritas România colaborează cu FONSS în cadrul proiectului FOCUS.
Partenerii noștri extern
Renovabis este actiunea de solidaritate a catolicilor germani cu oamenii din Europa Centrala si de Est. In martie 1993 Renovabis a fost infiintata de Conferinta Episcopilor Germani la sugestia Comitetului Central al catolicilor germani, Scaunul din Freising, pentru a sprijini intalnirea, dialogul si parteneriatul dintre Est și Vest. Numele vine de la Psalmul 104: “Tu (Dumnezeu) vei reinnoi fata pamantului”, in latina: renovabis faciem terrae. Renovabis înseamnă “Tu (Dumnezeu) vei reînnoi”.
Renovabis sustine proiecte sociale, pastorale si educationale in 29 de tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. In 2017 a promovat 691 proiecte în valoare de 29,13 milioane EUR. Fiecare dintre cele 29 de tari din portofoliul Renovabis are un trecut si o dezvoltare diferita, propria cultura si probleme diferite. Prin urmare, decisive pentru realizarea unui proiect sunt conditiile de viata foarte concrete ale cetatenilor din fiecare tara.
Incurajarea intalnirii si a reconcilierii crestinilor in Europa este consacrata in Statutul Renovabis, de aceea, se angajeaza sa-i ajute pe oamenii din Est si Vest sa se cunoasca si sa se sustina reciproc.
Pagina web: https://www.renovabis.de
Renovabis a finanțat mai multe proiecte implementate de Confederația Caritas România. Momentan Renovabis finanțează proiectul FOCUS
Pagina web: https://www.caritas.eu/
Caritas Europa este aplicantul principal a proiectului ABC-EUAV, implementat in parteneriat cu Confederația Caritas România, Caritas Austria, și organizațiile Caritas din Armenia, Bosnia & Herțegovina, Georgia, Kosovo, Serbioa și Ucraina.
Pagina web: https://www.caritas.at/
O colaborare de mulți ani unește Caritas România cu Caritas Austria. Ultimele proiecte, în care cele două organizații au colaborat au fost: PEACH, TEACH, ABC-EUAV, DARE