Această publicație prezintă sinteza intervențiilor umanitare în care a fost implicată Confederația Caritas România în intervalul 1994 – 2019.
Broșura este un produs al eforturilor comune depuse de nouă organizații din Asia și trei organizații Caritas din Europa. Aici puteți găsi relatări detaliate ale voluntarilor în domenii legate de eficiență, parteneriat și durabilitate bazate pe experiențe autentice în comunități locale sau organizații naționale, precum și detalii despre diferențe de gen, cultură, comunități religioase, apordări climatice și multe altele.
Ghidul propune indicații de bază destinate voluntarilor implicați în acțiuni umanitare.
Manual despre abordarea de reducerea riscului de dezastre pe plan comunitar. Cartea conține pe lângă capitole teoretice, multe propuneri și instructaje pentru acțiuni concrete și exemple de programe implementate cu succes în Europa de Sud-Est.
Acest ghid scurt de introducere în asistență umanitară se adresează în primul rând voluntarilor care vor să se implice în programe de intervenție în situații de urgență. Publicația descrie principiile de bază, dar și aspecte practice ale intervenților de asistență umanitară.
Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „PEACH” (European-Asian Partnership for Building Capacities in Humanitarian Action).
Caiet de lucru pentru copii. Urmărind pe racul Herman care tot încearcă să se salveze de la diferite dezastre, copii învață despre inundații, cutremure, alunecări de teren și incendii. În exerciții descoperă unde sunt pericolele cele mai mari, dar și ce pot face ei și familiile lor pentru a fi în siguranță.
Această broșură este adresată familiilor care au fost afectate în mod direct de inundații. Le oferă sfaturi pentru curățarea și dezinfectarea casei, uscarea pereților și evitarea mucegaiului.
Broșura a fost tradusă în zece limbi și distribuită în urma inundațiilor în mai multe țări.
Broșura „Inundații” informează și pregătește membrii comunității și familiile care locuiesc în zonele predispuse la inundații despre pericolele și vulnerabilitățile, modul în care se reduce riscul și ce trebuie făcut în caz de inundații.
Broșura „Cutremure” informează și pregătește persoanele și familiile care locuiesc în zonele predispuse la cutremure despre riscurile cutremurelor, oferă informații despre modul în care se reduce riscul și ce trebuie făcut în caz de cutremur.
Acest ghid este dedicat persoanelor implicate in programe de asistență umanitară, în special celor activi direct în zonele afectate. Assessmentul inițal este primul pas în planificarea unui program de asistență umanitară. Ghidul descrie principiile și metodele de evaluare a situației și nevoilor celor afectați de un dezastru.